2009. augusztus 19., szerda

A mágusok eszközei - A kristálygömb

A kristálygömb üvegből vagy természetes kristályból (pl. hegyikristály) készül. A tisztánlátás egyik legfontosabb eszköze, mely alkalmas különböző asztrális és szellemlényekkel való kapcsolattartásra is. Kaput alkot a világok között, amin a mágus vagy a boszorkány átküldheti asztrális testét más síkokra.

Jövendöléskor a tisztánlátó megtisztítja eszközét és tudatát, majd elmélyül és ráhangolódik a gömb rezgéseire. A megfelelő tudatszint elérése után a gömb felszíne elhomályosul, és a belsejében különböző képek jelennek meg a szemlélő számára.
A kezdők legtöbbször szemeket, arcokat látnak a gyakorlás folyamán, ami sok mindent jelenthet. Egyrészt utal a "látásra", mint fejlesztendő érzékelésre, másrészt a más síkok lényeinek kitüntető figyelmét is jelöli. A szem mint kapu szimbólum sem elhanyagolható.

Mielőtt gyakorolni kezdenénk, helyezzünk a gömb alá egy egyszínű kendőt, mögé egy vagy két mécsest (vagy gyertyát). Az egyik leggyakoribb hiba az, hogy a gyakorló a gömb felszínét
kezdi el nézni, amin tükröződnek a környezet képei. A helyes technika, hogy a gömb belsejébe figyelünk, mintha a kristály "beszívná" a tekintetünket. Ne a fizikai belsejét keressük, hanem a
mélyét. Hasonlóképpen kell néznünk, mint a 3D-s képeket. A jelentkező képek között lehetnek nagyon egyéni szimbólumok is, az álomfejtéshez hasonlóan nehéz sablonokkal magyarázni.

Előfordulhat, hogy a védőszellemünk, vagy a szellemi mesterünk jelentkezik. Gondolatban tegyük fel a neki szánt kérdésünket, majd figyeljünk a válaszra.

Nincsenek megjegyzések: