2009. augusztus 19., szerda

Zene - Of The Wand And The Moon

Réges-régen egy vad világ gyermeke, belefáradva az örökös küzdelembe, fejét egy kopár szikla hátának vetve, lehunyt szemmel hallgatta a természet énekét.
Figyelte a tenger megnyugtató morajlását, a szél sejtelmes susogását a lombok között, az óriási erőkkel játszó mennydörgést, az állatok neszezését és a többi hangot, mely mind a világ számtalan rejtélyét suttogta vagy kiáltotta a fülébe.
Később már nem csak hallotta ezeket a "dallamokat", hanem felismerte a belőlük áradó energiákat, az általuk közvetített és előidézett érzéseket, gondolatokat. Egy szép napon arra ébredt, a hangokat megfelelően felhasználva ő is képes a hatalmas erők felélesztésére és
használatba vételére. Tudta, ezek mind élnek benne is, csak a megfelelő harmóniákat kell megtalálnia, hogy felszínre törjenek az elfelejtett vagy soha sem ismert energiák.
Miután a környezetében található anyagokból dallamok létrehozására alkalmas eszközöket készített, elkezdte a természetben hallott zajokat, zörejeket utánozva egységes egésszé formálni a hangokat. Egy villás faágra kifeszített állatbőrt botokkal ütögetve utánozta a mennydörgés robaját, vékony inakat pengetve játszotta el az esőcseppek táncát a leveleken és nádszállal idézte fel a szél süvítését.
Ahogy telt -múlt az idő egyre több és több ilyen zeneszerszámot készített és ezeken egyre bonyolultabb és kifejezőbb dallamokat kezdett el játszani. Így, lassan, hangról -hangra bontakozott ki és jött létre a zene, amely maga volt a mágia...


Nincsenek megjegyzések: