2009. szeptember 11., péntek

Rituális tárgyak megtisztítása

Amennyiben van valamilyen kozmikus energia beavatásod (Reiki, Kohari, Rai stb...), akkor elég lehet egy energetikai tisztítás/kezelés. Ha nincs, akkor választhatsz többféle lehetőség közül.

1. Vedd a kezedbe a tárgyat, majd ülj le vagy feküdj le kényelmesen. Végezz el egy lazító gyakorlatot (relaxáció), majd koncentrálj arra, hogy egy tűzenergia körbeveszi a tárgyat, és elégeti a benne lévő ’szemetet’. Igyekezz minél erősebben elképzelni a folyamatot, és figyelni az energetikai változásokra.

Végezheted úgy is, hogy a kezeidből (tenyércsakrádból) irányítasz energiát a tárgyra. Kipróbálhatod a gyakorlatot a többi őselemi energiával is, így több síkú tisztítást tudsz végezni. Először engedd rá a tűzenergiát (akarati szint), majd a levegőt (gondolati szint), a vizet (érzelmi szint) és végül a földet (anyagi), ami megszilárdítja a tiszta állapotot, és új alapot ad az eszköznek.

2. Végezz egy tisztító szertartást. Válassz egy számodra (energetikailag is) tiszta helyet, tedd le a tárgyat a földre vagy oltárra, majd húzz magad köré egy kört. Ha vannak rituális eszközeid, akkor azok közül a karddal vagy a tőrrel. Ha nincsenek, akkor egy bottal amennyiben a természetben vagy, vagy krétával, zsinórral, ha benti helyen vagy. Koncentrálj energiát a körre (védelem), képzelhetsz magad köré fehér fényt, vagy amilyen védelem Neked megfelel.

Gyújts gyertyát, tegyél az oltárra vizet, földet (vagy sót) és füstölőt (természetesen ezeket még addig, amíg nem zártad be a kört). Ezek jelképezik a 4 őselemet.

Gondolatban szólíts valamilyen erőt (kedved szerint, lehet a védőszellemed, a mestered, valami istenség, angyal stb...), majd kérd meg, hogy segítse a szertartást ezzel meg ezzel a céllal (most éppen a tárgy megtisztítása).

Ezután tedd meg fizikai szinten is a tisztítást (miközben gondolatban végzed a fenti őselem tisztítási gyakorlatot is). Először szórj rá földet (vagy sót), majd spriccelj rá egy pár csepp vizet, füstölőzd meg, majd végül emeld a gyertya fölé .

Az első gyakorlatnál (ami csak vizualizációs) fentről lefelé csináld (tűztől a földig), az anyagibb szertartásnál pedig lentről felfelé (földtől a tűzig).


Ha nagyon sürgős egy tisztítás, és a tárgy anyaga bírja (pl. kristályok, kristálygömb), akkor a leggyorsabb módszer hideg folyó víz (pl. sima csap) alá tenni néhány percre.

Nincsenek megjegyzések: