2009. szeptember 9., szerda

Tudatosság

A tudatosság azt jelenti, hogy a létező tud a saját létezéséről. A tudatosítás ennek a létezésnek a "kijjebb tolása", azaz a még nem tudatos, ismeretlen területek megfigyelése, birtokba vétele. Minél több 'síkon' tud magáról az Én, annál több síkon tud hatni.

Attól, hogy tudatosítok magamban egy helyzetet, ismerem, mi a célom, nem biztos, hogy külső szemlélő leszek. Örülök, ha sikerül, szomorú vagyok, ha nem. Mindkettőből tanulok.A tudatosság a Fény, a gondolat. Ez van 'legfelül'. (Amikor tudatosítasz, ezt "fogod meg".) Ez 'alatt' vannak az érzések, azaz a nem tudatosított gondolatok. Amikor megérinted a Fényt (azt, ami számodra az adott most-ban annak számít), létrehozol egy csatornát, amin keresztül ezt képes vagy "lehozni" az alsóbb 'síkokra' is. Tehát a tudatosított gondolattal (Fény) megérteni (tudatosítani, gondolattá tenni) az érzéseidet, majd a gyakorlatban is cselekedni, használni, változtatni... Ezáltal nem "ismered, mi a célod", hanem tudod, hogy mit akarsz. Ismerni csak olyat tudsz, ami nem Te vagy, azaz a lehetőségeidet.

Minden tudatos pillanat megvilágosodásnak nevezhető. A megvilágosodás egy keresés végét jelenti, vagyis egy válasz megtalálását. A végső válasz azt jelentené, hogy utána nem 'kell' keresni. Azonban ami létezik, az változik és fejlődik. Ami az egyik szinten válasz volt számára, az a következőn már elveszti eddigi értelmét, vagy új kérdést szül.

Nincsenek megjegyzések: